Gay bar donates to Rainbow Riots!

Gay bar donates to Rainbow Riots!

The fabulous Stockholm gay bar Side Track in Stockholm, Sweden created special Rainbow Riots themed cocktails and donated part of the proceeds towards our work in Uganda! Thank you so much! 💓

Sweden’s biggest gay site QX wrote about it (in Swedish): 

“I ett halvårs tid har gaybaren Side Track sålt specialdrinkar där del av intäkterna skänkts till den svenska hbt-organisationen Rainbow Riots. Sammanlagt har baren fått ihop 4610 kronor, vilket under pompa och ståt lämnades över i slitet av januari.

Donationen ska gå till det uppmärksammade hbt-center som Rainbow Riots nyligen etablerat i Uganda, berättar Rainbow Riots Petter Wallenberg.

– Landet är ökänt som ett av världens farligaste länder för hbt-personer, där det är olagligt att vara gay och lever i ständig rädsla. För att hjälpa dem har Rainbow Riots etablerat ett hbt-community center i Kampala.

– Vårt center i Uganda är en säker plats där hbt-personer kan vara sig själva. Precis som i en gaybar, vilket inte får finnas där. Det är därför med glädje som vi välkomnat detta fantastiska intiativ från Side Track. Denna insamling kommer hjälpa oss i vårt arbete med att hjälpa utsatta ugandiska hbt-personer. Det är väldigt uppskattat. Vi vill tacka Side Track och alla dess gäster som stöttat initiativet genom att köpa drinkarna!”

Read here: